Oaspeți de seamă la Centrul de Excelență Baylor

Numeroși reprezentanți ai companiei AbbVie din SUA, care sprijină de ani de zile fundația, dar și de la AbbVie Romania, Mike Mizwa Chief Operating Officer, Senior Vice President Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative at Texas Children’s Hospital (BIPAI) Houston, împreună cu alți doi reprezentanți BIPAI, precum și Dr. Mihaela Bardoș, director Agenția Națională pentru Programe de Sănătate din cadrul Ministerului Sănătății și Dr.Mădălina Nițulescu, Consilier Superior în cadrul aceleiași agenții, au luat contact, timp de trei ore, cu echipa centrului și cu activitățile desfășurate aici. Alături de noi au fost managerul și directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Dr.Stela Halichidis și Dr. Claudia Cambrea.

Oaspeții americani de la AbbVie au fost foarte impresionați de realizările echipei Baylor și de modul în care sunt tratați și pacienții, atât în Centrul de Excelență, cât și la domiciliu.

De asemenea reprezentanta ministerului, Mihaela Bardoș și-a manifestat de la începutul discursului dorința de a deveni voluntar Baylor și a declarat: “E un model de succes care ar trebui replicat la nivel national. Acesta este prototipul unui centru care oferă servicii integrate bazate pe nevoile pacienților. Nu tratează boala, ci cazul în complexitatea lui. Cea mai importantă pentru mine e latura psiho-socială, extrem de neglijată în sistem, sistem care se raportează în general la diagnostic și tratament, în timp ce la Baylor pacientul e în primul rând om cu toate nevoile lui. Este util să împărtășiți experiența și cu alte organizatii pentru că e clar că veți fi un motor care va susține multiple experiențe și în alte părți. Mă impresionează și faptul că ați plecat de la HIV, dar vă extindeți. Cred că sunteți o echipă foarte bună care ați scris povești de viață reale. Rămâne valabilă oferta de voluntariat”.

Share

Articole similare