Omagiu profesionistilor si voluntarilor care au lucrat pentru pacientii cu HIV din 1989 pana in 2011

Cu ocazia celebrarii a zece ani de la deschiderea centrului HIV din Constanta ne-am decis sa omagiem toate persoanele care au contribuit la salvarea a sute de vieti afectate de HIV. Din 1989 si pana in prezent au existat nenumarate persoane a caror contributie nu ar trebui uitata si care au atins in moduri diferite viata copiilor si a familiilor acestora. Fie ca este vorba despre medici, asistente medicale, infirmiere, psihologi, asistenti sociali, educatori sau voluntari, romani, americani, englezi, japonezi sau belgieni, fiecare a contribuit intr-un fel la reducerea impactului acestei boli in comunitatea noastra.

Ne aflam la malul marii negre si unul dintre simbolurile acestei zone sunt calutii de mare. Acestia sunt specii pentru a caror conservare este necesara cooperarea oamenilor de stiinta, a autoritatilor si a organizatiilor neguvernamentale. In mod similar, salvarea copiilor cu hiv din constanta- amenintati cu disparitia la inceputul anilor ’90  a cerut un efort comun al profesionistilor, voluntarilor, institutiilor locale si internationale. Ridicarea statuii aniversare avand ca simbol calutul de mare este un mod prin care celebram acest efort  si marcam simbolic cei 10 ani de cooperare.

Prin intermediul parteneriatului public privat dintre Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi Fundaţia Baylor – Marea Neagră, cu finanţare de la Baylor College of Medicine, Texas Children’s Hospital şi Abbott Fund, centrul din Constanta a salvat si imbunatatit sute de vieti ale copiilor si familiilor acestora.

Share

Articole similare