Premiul doi pentru Baylor la Gala Societății Civile

Fundația Baylor Marea Neagră a primit premiul al doilea, în cadrul secțiunii Sănătate, la cea de a XIII a editie a Galei Societății Civile, cu proiectul “Sprijinirea pacienților cu boli cronice și infectioase în spitalele din România – Pentru ca viața să meargă mai departe”.

Proiectul demarat în anul 2014 de către Baylor are drept scop creșterea accesului gratuit la produse medicale necesare tratării bolilor cronice și infecțioase în rândul pacienților spitalizați din România.

Acesta s-a putut realiza prin crearea unei retele de parteneri prin intermediul căreia să se asigure lantul logistic necesar de la identificarea potentialilor donatori internaționali, până la distribuirea gratuită a medicamentelor către pacienți;

 Prin inițierea unui astfel de program la nivel național, Baylor-România a reușit  la finalul anului 2014 să trimită medicamente și suplimente nutritive cu o valoare totală de 6,8 milioane de dolari la mai mult de 14000 de pacienți. Donațiile continuă și anul acesta în primele cinci luni ale lui 2015 fiind oferite medicamente în valoare de 1,8 milioane de dolari către spitale din 6 zone diferite din țară.

Proiectul Baylor a fost unul dintre cele 150 de proiecte și programe înscrise în competiție, acestea fiind evaluate de un juriu format din 50 de specialiști. Sloganul competiției de anul acesta a fost “De nu faci nimic, cu nimic o să rămâi. Implică-te în probleme sociale!”.

Share

Articole similare