Raportul anual 2013 – jurnalul unei perioade pline de realizări

Raportul anual al Fundației Baylor pentru anul 2013 a fost finalizat și poate fi vizionat pe baylor.ro. Publicația prezintă, în cele 24 de pagini, activitatea tuturor departamentelor fundației, proiectele încheiate, dar și cele în desfășurare.

Așa cum spunea și Mike Mizwa, Vicepreşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Baylor Marea Neagră, anul 2013 a fost cel în care s-au împlinit 15 ani de când BIPAI și-a început activitatea în România. “În 1998, reţeaua BIPAI (Baylor International Pediatrics AIDS Initiative) a făcut primul pas pentru a pune bazele unui centru de excelenţă pentru copiii care trăiau cu HIV. Am deschis oficial porţile în anul 2000, iar astăzi continuăm să ne dezvoltăm pentru a satisfice nevoile medicale ale pacienţilor noştri şi ale familiilor acestora din judeţul Constanța.”

Cele mai importante realizări ale membrilor echipei înregistrate în această perioadă sunt:

  • Pregătirea programului şi obţinerea fondurilor necesare pentru lansarea unui proiect de distribuţie de medicamente la nivel naţional, proiect realizat în colaborare cu AmeriCares, SUA şi Chevron România
  • Stabilirea unui parteneriat pe 5 ani cu Fundaţia AbbVie, SUA pentru extinderea serviciilor de îngrijire către pacienţii cu hepatită C
  • Adăugare de noi servicii vitale în clinica Baylor, precum planificarea familială şi servicii primare de cardiologie
  • Peste 31.000 de persoane consiliate şi testate voluntar pentru HIV şi virusurile hepatitelor B şi C
  • Primirea cu succes a 10 transporturi de donaţii de medicamente, consumabile medicale, şi suplimente nutritive din partea AmeriCares cu o valoare totală de 5 milioane de dolari.

Share

Articole similare