Revista Optimism nr. 28 este aici!

Noul număr al revistei Optimism, publicație a fundației Baylor, oferă posibilitatea de a cunoaște îndeaproape parteneri ai echipei, impactul proiectelor desfășurate de fundație în ultimele luni, precum și articole privind noutățile din domeniul bolilor infecțioase. Spre exemplu, pagina psihologului oferă informații despre stăpânirea anxietății, articolele despre sănătate explică posibilitatea de accesare a tratamentului fără interferon pentru pacienții cu hepatită C, proiecte importante ale fundației sunt prezentate pe larg (modernizarea serviciilor stomatologice la Centrul de Excelență, programul național de donații de medicamente, proiectele pentru comunitate), iar inițiativele de educație și cooperare internațională ale fundației sunt și ele menționate.

Care sunt planurile de viitor ale echipei Baylor?

” În afară de faptul că vom regândi circuitul pacientului în clinică, vom promova conceptul de self management, de autoajutorare a pacientului. Vom învăța pacientul cu boală cronică ce trebuie să știe și ce trebuie să facă atunci când are o astfel de afecțiune. Apoi, vrem să susţinem profesia de psiholog clinician pentru că, din păcate, deși aceasta are un rol important în spitale și clinici, încă nu are o fișă a postului adecvata și nici instrumente foarte bune de lucru. Noi credem că o parte din instrumentele pe care le-am dezvoltat pot fi transmise mai departe în așa fel încât nu numai pacienţii care vin la Baylor să aibă un bun suport social, ci și pacienţii din alte spitale din ţară, cu care lucrează colegii noștri. Pe lângă aceste initiative vom menține proiectul de testare pe care îl derulăm din 2007. Cred că s-a format un reflex în comunitate ca oamenii să vină le testare la Baylor. În plus, îngrijirea pacienţilor cu HIV este o tradiţie pe care trebuie să o păstrăm”  a declarat directorul executiv al fundației, Ana-Maria Schweitzer.