Să ajutăm fetiţa cu chibrituri de la Baylor să creadă în viitor!

De mai mulţi ani vă povestim despre Selma, fetiţa cu chibrituri a vremurilor noastre. V-am spus că nu este personaj de basm, ci este o fetiţă reală care are nevoie de o poveste frumoasă şi care a avut constant nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Şi are în continuare.

Selma are 14 ani şi este infectată cu HIV. Aşa s-a născut, virusul fiind unicul „dar” primit de la mamă. Acum, mama nu mai e…

Selma şi-a făcut zilele acestea buletinul, a păşit în adolescenţă avându-le alături numai pe bunica şi pe sora ei. Bunicul s-a stins şi el din viaţă anul trecut. Cu toate acestea, Selma zâmbeşte, insă de sub genele lungi, negre, tristeţea nu dispare niciodată.

Familia Selmei locuieşte într-o localitate la câţiva zeci de kilometri de Constanţa. Însă bunica a făcut eforturi susţinute pentru a aduce fata la şcoală. Iar acum, Selma mai are puţin şi devine absolventă a opt clase. Şi nu vrea să se oprească aici!

Din ceea ce ar trebui să fie camera ei, Selma vede cerul. Casa în care locuieşte nu are încă acoperiş. Dar planurile sunt mari şi cu puţin ajutor vor avea, în curând, ferestre şi acoperiş, vor avea o casă adevărată. Trei suflete au o singură dorinţă: un cămin, nu doar un acoperiş deasupra capului.

Aşa cum spuneam, Selma merge la şcoală. Este prima din neamul ei care învaţă să scrie şi să citească. Îi place, merge cu drag, chiar dacă drumul este lung, Constanţa este departe de localitatea în care locuieşte, iar banii sunt puţin.

Selma este o luptătoare! Selmei îi place la şcoală. Face temele singură, în cămăruţa care le ţine loc de casă. Însă dorinţa de a învăţa, de a deveni „om mare şi important” este mai mare decât orice piedică.

Înainte de  absolvirea primelor opt clase, Selma va fi pusă în faţa unei alte situaţii dificile. Nici nu mai ştie a câta de-a lungul vieţii sale. Are posibilitatea de a-şi continua studiile, de a învăţa o meserie şi de a ajunge să aibă grijă de bunica şi de sora ei, însă situaţia materială este din ce în ce mai grea. Cea mică merge la aceeaşi şcoală ca şi sora ei mai mare, o are pe Selma drept exemplu, iar bunica se încăpăţânează, parcă în ciuda sorţii, să creadă într-un viitor frumos al celor două copile.

Selma are nevoie de ajutor. Pentru ca fetița să nu renunțe la școală şi la viaţa pe care o merită are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

O contribuţie oricât de mică poate duce la un ajutor imens: susţinerea unui copil să îşi croiască un drum în viaţă. Un alt drum decât cel „desenat” de soartă.

Ajut-o pe Selma să meargă la şcoală, să aibă viaţa pe care orice copil o merită!

Donează în contul  RO34 UGBI 0000 0320 1470 2RON, Garanti Bank Constanţa

Orice contribuţie este importantă!

Share

Articole similare