Sănătatea copilului și a femeii în atenția specialiștilor din rețeaua BIPAI

Directorul executiv al Fundației Baylor Marea Neagră, Ana-Maria Schweitzer, a fost singurul reprezentant al României la două manifestări științifice internaționale de prestigiu care au avut loc la finele lunii martie în Houston, SUA.

Cea de a 24-a ediție a Colocviului Internațional Anual al Spitalului de Pediatrie din Texas, (Texas Children’s Hospital-TCH) desfășurat în perioada 24-26 martie, a reunit peste 100 de specialiști în pediatrie din aproximativ 20 de țări. Cu această ocazie au fost prezentate tratamente și tehnici inovatoare în domeniu și au fost acordate premii unor specialiști pentru contribuții importante aduse de-a lungul carierei în domeniul sănătății globale.

A doua manifestare științifică, organizată pe 27 martie, tot de Spitalul de Pediatrie din Texas, în colaborare cu Colegiul de Medicină Baylor (Baylor College of Medicine) este Primul Forum Global de Leadership pentru Sănătatea Femeilor, desfășurat cu prilejul împlinirii a doi ani de existență a Pavilionului pentru Femei din cadrul spitalului. Cu această ocazie au fost lansate și primele proiecte globale de îmbunătățire a sănătății femeii.

“Schimbul anual de experiență cu specialiștii de la Houston ne motivează de fiecare dată să lucrăm și noi, la Baylor Romania, conform standardelor centrului nostru-mamă de la Houston. Mă impresionează de fiecare dată nivelul la care au ajuns profesioniștii de la Baylor și de la TCH. Cheia succesului lor sunt parteneriatele pe care le exersează pornind de la nivelul relației medic-pacient, până la nivel instituțional și internațional.
În ultimul an, Baylor a inițiat, de exemplu, parteneriate pentru sănătate în noi zone defavorizate, cum ar fi Papua Noua Guinee și Columbia. Este impresionant că această inițiativă globală a început în 1998 în România și continuă să se dezvolte” a declarat Ana-Maria Schweitzer.

Share

Articole similare