„Şcoala Altfel”, despre pericolul transmiterii HIV

Medicii Rodica Mătuşa şi Violeta Cîndea le-au vorbit elevilor de clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Generală din Anghel Saligny despre sănătate.

Timp de trei ore, reprezentantele Fundaţiei Baylor Marea Neagră au discutat cu elevii despre factorii nocivi care influenţează sănătatea, despre pericolul transmiterii HIV, al hepatitei B sau C, dar şi despre contracepţie şi bolile cu transmitere sexuală.

Activitatea a făcut parte din programul „Şcoala Altfel”, iar elevii Şcolii Generale Anghel Saligny s-au dovedit extrem de interesaţi de temele abordate.DSC02011

„Am avut un dialog deschis, o discuţie interactivă, în care le-am explicat că menţinerea sănătăţii organismului este foarte importantă. De asemenea, având auditorul format din adolescenţi, am discutat despre transmiterea HIV, despre BTS-uri, dar şi despre hepatita B şi hepatita C. Am fost bucuroase să vedem că temele abordate au fost interesante pentru elevi care, chiar dacă la început au manifestat o oarecare ruşine, de-a lungul activităţii au pus întrebări şi au arătat că au înţeles importanţa menţinerii unei stări de sănătate bune, dar şi modurile în care pot face acest lucru”, a declarat dr. Violeta Cîndea.

Share

Articole similare