Serviciul de testare, în topul preferințelor beneficiarilor

Peste 5700 de persoane au beneficiat de testare gratuită pentru depistarea infecției cu virusurile hepatitice B și C, la Fundația Baylor Marea Neagră, în primele 9 luni ale anului 2015. Numai în trimestrul al treilea al acestui an au fost înregistrate aproape 1700 de persoane care au accesat acest serviciu, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2014 erau înregistrate aproape 2500.

Procentul cazurilor reactive s-a menținut similar cu cel din 2014, respectiv 2,95% pentru infecția cu virusul hepatitic B și 2,77% pentru cea cu virus C.

Diminuarea numărului de testări a fost determinată de reducerea deplasărilor realizate cu unitatea mobilă, membrii echipei Baylor canalizându-și activitatea către acordarea de asistență persoanelor cu rezultate reactive. De asemenea la scăderea înregistrată în trimestrul al treilea a contribuit și vacanța din luna august a echipelor cabinetelor fixe de la Constanța și Tulcea.

“Deși s-a înregistrat o reducere a numărului total de testări, interesul populației pentru acest serviciu oferit de Baylor nu a scăzut. Numărul de clienți care trec zilnic pragul cabinetelor fixe a rămas constant, între 8 și 10. Cei mai mulți sunt trimiși de către rude sau cunoștințe care au beneficiat deja de serviciile centrului de excelență sau care au auzit de ele de la beneficiari” a declarat Adelina Negulescu, membru al echipei de testare.

Share

Articole similare