Sesiuni de formare continuă la Fundația Baylor

Sute de cadre medicale și studenți la medicină și stomatologie au participat anul acesta la cursurile de formare medicală continuă organizate de Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța. Acestea au fost susținute de o parte dintre formatorii autorizați din cadrul fundației, dr. Rodica Mătușa, medicul Violeta Cândea și medicul Emanoil Vasiliu, la care anul acesta s-a adăugat și dr. Alina Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, în calitate de colaborator. De reținut este faptul că sesiunile legate de efectuarea transfuziilor sunt unice la noi în județ și au înregistrat participanți și de la Tulcea și București, pe lângă cei din Constanța, Mangalia, Medgidia și Cernavodă.

Tot în calitate de colaborator, pe 7 decembrie, conf. univ. dr. Zizi Niculescu, de la Spitalul de Urgență Constanța, va susține o dezbatere legată de ciroza hepatică. De asemenea, va mai fi organizat, pentru prima dată cursul “Elemente de bază pentru consilierea în sănătatea sexuală și a reproducerii” susținut de medicul cu competențe în planificare familială, Violeta Cândea. Tot în perioada următoare cei trei formatori ai centrului vor relua sesiunea de “Actualități în vaccinologie” care, la prima ediție, s-a bucurat de un real succes.

Până în prezent, la cele 7 sesiuni de formare susținute au participat peste 500 de persoane și până la finele anului, la cele trei cursuri care vor mai avea loc se estimează că vor mai fi înregistrați încă aproximativ 300 de participanți.

Share

Articole similare