„Suntem încântaţi că putem susţine munca celor de la Baylor”

Melissa Walsh, vice president AbbVie Foundation, addresses a celebration of the opening of the expansion of the Baylor Black Sea Foundation Center of Excellence on Tuesday, June 7, 2016, in Constanta, Romania. ( Photo by  Smiley N. Pool / © 2016  )

 ( Photo by Smiley N. Pool / © 2016 )

Melissa Walsh este vicepreședintele Fundației AbbVie şi director senior al programului filantropic derulat de compania AbbVie, Statele Unite ale Americii. De-a lungul carierei sale, Melissa Walsh a activat pentru a crește accesul la servicii de sănătate de calitate pentru pacienții asigurați și neasigurați din întreaga lume. Are o vastă experiență în aspectele legate de politici și reglementări ale industriei biofarmacologice și sanitare.

Înainte de a se alătura echipei AbbVie, a condus Massachusetts Life Sciences Center, remarcându-se prin dezvoltarea şi implementarea unei inițiative de sănătate publică în valoare de 1 miliard de dolari. Avocat de profesie, Melissa a lucrat pentru scrierea si aprobarea reformei în sănătate din statul Massachusetts. A venit pentru prima dată în Constanţa şi în România cu ocazia sărbătoririi finalizării lucrărilor de extindere şi de modernizare ale Centrului Clinic de Excelenţă Baylor, ocazia cu care ne-a acordat un interviu.IMG_5246

AbbVie a avut o contribuţie-cheie în reconstrucţia şi modernizare Centrului de Excelenţă Baylor. Cum s-a decis fundaţia pe care o reprezentaţi să se implice în acest proiect?

Suntem foarte mândri pentru că am sprijinit acest proiect şi pentru că suntem aici, în România, pentru a sărbători alături de echipa Centrului Clinic de Excelenţă Baylor. Considerăm că este o evoluţie logică de la activitatea pentru cei afectaţi de HIV/SIDA pe care am sprijinit-o aici încă din anul 2001. Nevoile pacienţilor se schimbă şi, în consecinţă, clădirea trebuie să se dezvolte şi serviciile, de asemenea.

500 de copii cu HIV din Constanţa sunt acum adulţi cu vieşi normale mulţumită Fundaţiei AbbVie. Cum vă simţiţi ştiind că activitatea dvs. a avut un impact atât de mare asupra atâtor vieţi?

IMG_5292Munca pe care o fac cei de la Centru Clinic de Excelenţă este cea care produce impactul în vieţile oamenilor. Ne mândrim cu activitatea loc, pe care o susţinem, însă recunoaştem că noi avem misiunea cea mai uşoară şi că munca dificilă este aici, cu pacienţii, cu partea medicală, şi suntem încântaţi că putem susţine munca celor de la Baylor.

Care sunt planurile AbbVie pentru Constanţa şi pentru Baylor România?

Cred că cerul este limita. Cred că este un moment excepţional de transformare pentru Centrul de Excelenţă, pentru Baylor College of Medicine şi pentru AbbVie Foundation. Avem discuţii referitoare identificarea nevoilor mai mari, situaţiilor în care putem avea un impact mai mare şi unde putem aduce beneficii care au cea mai mare nevoie de ajutor.

Ce credeţi despre activitatea Baylor România de până în prezent şi cum vedeţi viitorul Centrului Clinic de Excelenţă?

Este diferit să vezi pe viu ce se petrece aici. Am aflat multe lucruri înainte de a ajunge aici, m-am întâlnit cu echipa din Houston, am aflat despre istoria parteneriatului nostru, dar să fiu aici, să văd, să simt munca minunată depusă aici mi-a schimbat perspectiva şi sunt foarte recunoscătoare pentru această experienţă.

Interviu publicat în ediţia nr. 29 a revistei Optimism

Share

Articole similare