Un medic rezident american face parte anul acesta din echipa Baylor

Echipa Centrului de Excelență Baylor are anul acesta un nou membru. Este vorba de medicul american, Gregory Valentine, care este în cel de al doilea an de rezidențiat la Colegiul de Medicină Baylor din Houston, în cadrul Spitalului de Copii din Texas.

În urma colaborării pe care Colegiul Baylor o are cu Spitalul de Boli Infecțioase și Fundația Baylor s-a solicitat ca, în cadrul rezidențiatului în pediatrie Gregory Valentine să desfășoare activitate medicală cu caracter umanitar în România, în cadrul secției de pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, sub coordonarea medicului Claudia Simona Cambrea. De asemenea, în paralel cu activitatea la Spitalul de Boli Infecțioase medicul american va fi și consultant medical în cadrul Centrului de Excelență Baylor. Acesta și-a început deja activitatea la centru unde a făcut cunoștință cu personalul și cu o parte din beneficiari.

Noul membru al echipei spune că este foarte recunoscător că are oportunitatea de a lucra la Clinica Baylor din Constanța. Aceasta a fost primul centru înființat în scopul de a ajuta persoanele afectate de HIV/SIDA și a servit ca model pentru numeroase alte unități similare din țările africane.

Sper ca timpul petrecut de mine în România să vină în sprijinul celor afectaţi de HIV/SIDA, dar și de alte boli infecțioase. Voi lucra atât la Centrul de Excelență, cât și la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde voi avea parte de experiențe minunate” ne-a declarat medicul Gregory Valentine.

În ceea ce privește activitatea desfășurată pe teren împreună cu echipa psiho-medicală a Baylor, dar și cu bagajul de cunoștințe pe care le va acumula aici el a mai ținut să adauge:

Voi avea privilegiul de a cunoaște pacienții nu doar în momentele lor cele mai dificile, când sunt internați în spital, dar și acasă, cu ocazia vizitelor pe care le voi face la domiciliu împreună cu membrii echipei Baylor. Sper să învăț mai multe despre evaluarea și tratamentul pentru HIV/SIDA realizate aici în România și sper să duc aceste cunoștințe cu mine înapoi în SUA, pentru a mă ajuta să devin un pediatru mai bun. În plus, sper să împărtășesc cunoștințele dobândite în Statele Unite și specialiștilor din România, care au fost atât de amabili să mă primească aici. Doresc să fie un parteneriat de succes care să ducă la schimburi de experiență ce vor avea drept consecință o mai bună îngrijire a pacientului atât în Romania, cât și în Statele Unite”.