Universitatea din Amsterdam, noul partener al Fundației Baylor

Specialiști din cadrul unei universități europene de prestigiu vor lucra de anul acesta împreună cu membrii echipei Baylor la proiecte de amploare care au drept scop îmbunătățirea stării de sănătate a beneficiarilor fundației.

În acest sens Fundația Baylor Marea Neagră a încheiat un parteneriat cu Şcoala de Cercetare a Comunicării din Amsterdam (ASCoR), Departamentul de Comunicare, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Comportamentale din cadrul Universităţii din Amsterdam. ASCoR este cel mai mare institut de cercetare de profil din Europa și printre cele mai mari din întreaga lume.

Scopul colaborării este dezvoltarea de intervenţii comportamentale în concordanţă cu ultimele progrese teoretice şi metodologice din domeniul sănătăţii şi aderentei. Din partea ASCoR va lucra Alexandra Dima, doctor în psihologie, cercetător și partener de lungă durată al Centrului de Excelență Clinică Baylor și Annemiek Linn, conferențiar universitar în cadrul universității, cu o vastă experiență în personalizarea tratamentului și identificarea modalităților de depășire a barierelor întâmpinate de pacienți în respectarea medicației. Membrii echipei Baylor implicaţi în proiecte vor fi medici, psihologi clinicieni, asistenți medicali și sociali. Experiența lor include practica clinică, participarea la dezvoltarea de proiecte, suport în aderență și educarea cadrelor medicale.

Primul dintre proiectele pe care Fundația Baylor își propune să le realizeze în parteneriat cu ASCoR este „Dezvoltarea unui manual ştiinţific de susţinere a aderenței la terapia antiretrovirală” care va combina experiența clinică a psihologilor de profil din România cu noile idei teroretice şi metodologice apărute în cercetare despre aderența la tratamentul HIV, astfel dând naştere unei baze solide pentru realizarea de intervenţii specializate pentru persoanele care trăiesc cu HIV în România.

Proiectul, cu o valoare totală de 35.508 Euro, este realizat cu sprijinul financiar al companiei Janssen România, compania farmaceutică a Johnson & Johnson, care acoperă 56% din costul total.

Despre Janssen România

Scopul companiei Janssen este acela de a aborda şi propune soluţii pentru unele dintre cele mai importante necesităţi medicale ale momentului corelate cu următoarele arii terapeutice: boli infecţioase şi vaccinuri, oncologie, imunologie, neuroştiinţe, boli cardiovasculare şi metabolice. Motivaţi fiind de angajamentul nostru faţă de pacienţi, dezvoltăm produse inovatoare, servicii şi soluţii în domeniul sănătăţii pentru a ajuta persoanele din întreaga lume.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi site-ul www.janssen-romania.com

Share

Articole similare