Violeta Cîndea, invitată la Jurnalul Digi24 Constanţa pentru a vorbi despre pericolul reprezentat de hepatită

Colega noastră Violeta Cîndea, medic specialist de medicină generală a fost invitată la emisiunea Jurnal a staţiei Digi24 Constanţa pentru a explica de ce este nevoie de o Zi Mondială a Hepatitei: „E Ziua Mondială de Luptă, nu sărbătorim hepatita!

Violeta Cîndea a vorbit, analizând datele raportate la sfârşitul anului 2017, despre cât de importante sunt testarea şi retestarea: „Noi vedem doar vârful unui iceberg. Aceste infecţii merg tăcut, nu ştim că suntem infectaţi, şi ajung într-un stadiu avansat când le depistăm, când avem puţine lucruri de făcut, adică în caz de ciroză şi de cancer hepatic. România are o mare problemă în ceea ce priveşte depistarea infecţiilor cu virus hepatitic B şi C. Toată lumea care nu s-a testat niciodată să facă acest test, pentru hepatită B, pentru hepatită C şi HIV! Noi recomandăm testarea tuturor adulţilor, adolescenţilor, femeilor gravide ante-partum, a personalului medical care ar trebui să se testeze anual.

Pentru telespectatori, Violeta Cândea a vorbit despre soluţiile actuale de tratament pentru hepatita C, necesitatea vaccinării împotriva hepatitei B, grupurile la risc.

Vă invităm să vedeţi materialul video aici:

Share

Articole similare