Voluntariatul, forta care aduce oamenii impreuna

Rareori vorbim despre cei care ocupa posturi importante si modul in care isi folosesc puterea pe care o au in baza pozitiei lor sociale. Si mai rar amintim despre cei care isi folosesc acesta putere pentru a cunoaste, pentru a se implica si pentru a fi de ajutor.

Acum va invitam sa vorbiti despre ei – despre cei care au puterea de a schimba ceva in lumea in care traiesc si care isi folosesc maximal aceasta putere , nu doar in profesia lor, ci ori de cate ori au ocazia sa o faca. Pe doi dintre ei ii stim preabine: dna Auris Luca , realizator la Radio Sky si dl. Decebal Fagadau, viceprimar al Constantei – prieteni dragi, oameni care au sprijinit Baylor pe tot parcursul anului 2012 si chiar si in anii anteriori, pentru ca micutii cu mame infectate cu HIV sa aiba cea mai buna viata pe care o pot avea.

”Gala voluntarilor*” ne ofera prilejul de a le recunoaste contributia si de a le multumi inca o data pentru implicarea lor deosebita. Va multumim pentru ca va folositi puterea pentru a infrunta prejudecati sociale, pentru a educa, pentru a mobiliza oamenii si pentru a construi o comunitate mai capabila sa opreasca transmiterea bolilor infectioase cum ar fi hepatitele B, C si infectia cu HIV.

*Gala Voluntarilor are loc in fiecare an, în ziua de 5 decembrie, zi desemnata in 1985 de catre Natiunile Unite, ca Zi Internationala a Voluntariantului. In aceasta zi sunt organizate diverse actiuni menite sa recunoasca valoarea deosebita a actiunilor facute sistematic si voluntar pentru rezolvarea unei probleme sociale.

Gala Voluntarilor 2012 a fost organizata de către CENTRAS Constanta, Directia de Sport si Tineret Constanta, Europe Direct in parteneriat cu organizatiile nonguvernamentale constantene.

Share

Articole similare