Zece mii de euro pentru îngrijirea pacienţilor cu HIV din judeţul Constanţa

Fundaţia Baylor Marea Neagră se străduieşte să le ofere pacienţilor săi servicii la standarde cât mai înalte, folosind aparatură de ultimă generaţie.Cabinetul stomatologic al Fundaţiei este unic la nivel naţional, se adresează persoanelor infectate cu HIV din judeţul Constanţa şi le oferă gratuit servicii medicale stomatologice de înaltă calitate. Ultima achiziţie pentru modernizarea cabinetului este scaunul SIGER U200, un instrument de ultima generaţie care va ajuta medicul stomatolog să ofere servicii la standarde înalte, asemănătoare cu cele din cabinetele private.

Unitul dentar reuneşte design-ul atractiv, tehnologia de ultimă generaţie, performanţa, fiabilitatea şi calitatea optimă pentru a îndeplini cerinţe de ultimă oră în materie de practică dentară. Datorită design-ului, materialelor de calitate folosite în construcţia unit-ului, cât şi a finisajelor de excepţie, echipamentul îndeplineste normele europene în materie de igienă, protecţia mediului şi siguranţă.

Obiectivele proiectului derulat de Baylor este de a oferi gratuit îngrijire stomatologică pentru pacienţi infectaţii cu HIV, care beneficiază de toate serviciile stomatologice de care au nevoie, indiferent de situația în care se află. Programul implementat de Fundația Baylor Marea Neagră este dedicat luptei împotriva discriminării persoanelor seropozitive în instituţiile sanitare. Se evită astfel apariția unor incidente neplăcute întâlnite în alte cabinete stomatologice, când pacienții au fost refuzați în momentul în care și-au dezvăluit diagnosticul.

„Baylor România este singura organizație care oferă necondiționat servicii medicale stomatologice pacienților cu HIV, în mod neîntrerupt din 2007. Însă menținerea acestor servicii pe termen lung este o adevărată provocare. Întotdeauna am achiziţionat echipamente de top pentru a ne asigura de calitatea serviciilor oferite. Investiţia pentru scaunul stomatologic s-a ridicat la aproximativ 10.000 de euro, sume provenite din fonduri proprii şi din donaţii, însă avem satisfacţia faptului că pacienţii cu HIV sunt trataţi la cele mai înalte standarde, aşa cum merită. Suntem mândri să spunem că îngrijirea pe care o primesc acum pacienții cu HIV este comparabilă cu cea de la clinicile private avansate”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

La rândul său, medicul stomatolog care tratează pacienţii cu HIV la Centrul Clinic de Excelenţă Baylor, subliniază importanţa tratamentului şi, mai ales, faptul că medicii nu ar trebui să discrimineze şi, mai mult, ar trebui să ajute în special pacienţii care au nevoia cea mai mare de tratament. „Motivaţia implementării acestui proiect a fost încercarea de a înlătura obstacolele din calea accesului persoanelor infectate cu HIV la serviciile stomatologice. Rapoartele arată că persoanele cu HIV sunt discriminate, iar accesul la astfel de servicii medicale este, de cele mai multe ori, imposibil. Mai mult, aceste servicii nu sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Sănătatea orală este foarte importantă şi influenţează calitatea vieţii prin faptul că pacienţii pot consuma mai bine alimentele, îşi pot lua medicamentele în mod corect şi se pot integra social mai eficient, mai ales datorită faptului că le creşte stima de sine. Aceste dispozitive, care sunt de ultimă generaţie, ne permit să efectuăm tratamente mai corecte şi mai sigure, în condiţii de vizibilitate maximă”, a declarat medicul stomatolog al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

Material publicat în nr. 33 al Revistei Optimism https://view.joomag.com/revista-optimism-nr-33-2017/M0261573001513247681

 

Share

Articole similare